TEK-vaalit 2020: tarinaa kuluneesta valtuustokaudesta

Viimeiset kolme vuotta olen todella innolla ja tarmolla päässyt tekemään TEKkiä (Tekniikan Akateemiset ry ja Tekniikan Akateemisten Liitto) kehitystyötä ja merkittäviä päätöksiä järjestön tulevaisuudesta.

Viime valtuustovaaleissa minut valittiin TEKin valtuustoon. Kiitos niille yli 50 äänensä antaneelle. Kokoomuksen TEK-valtuustoryhmä valitsi minut puheenjohtajaksi, joka oli minulle suuri kunnia. Edessä oli hieman vaikeat valuustosopimusneuvottelut, mutta lopulta kaikki meni hyvin. Vaikka Kokoomus joutui luópumaan suurimman ryhmän tittelistä, olimme kuitenkin edelleen suurimman vaalirenkaan suurin ryhmä. Tästä renkaiden välisestä erosta johtuen puheenjohtajana jatkoi, valtuuston tiukan äänestyksen jälkeen Marjo Matikainen-Kallström. Vaötuustosopimukseen saimme mielestämme meille tärkeitä asioita hyvin esiin, ja valtuustosopimus on ollut ohjaava dokumentti ja vieläkin olen ylpeä sen sisällöstä. Valtuustoryhmien välisen sopimusjumpan fasilitoi Pepi Takala Yhtenäisyyden ryhmästä. Huolimatta sopimusneuvotteluiden välillä todella ikävästäkin äänensävystä, tämä sopimuksen sisällön luominen, siitä kidot Pepille.

Alkuvuodesta 2018 oli aika valita uusi toiminnanjohtaja (jälleen asia jota ihan joka TEKin hallitus tai valtuusto pääse valmistelemaan ja tekemään), Jari Jokinen on ollut ihan huippuvalinta ja ilolla olen hänen työskentelyään seurannut. Ei kaikki ole ihan ollut helppoa.

Hallituksessa yritimme tuoda tekemistämme paremmin esiin suurelle yleisölle (tai jos nyt vaikka “edes” jäsenistölle), itse ehdotin, että aina hallituksen kokouksista lähtisi tiedote, mutta hyvän alun jälkeen homma hiipui. Pidin ja pidän edelleen tärkeänä, että uusia tapoja mietittäisi miten hallituksen tekemistä voitaisiin avata paremmin muilla. Itseäni ei kauheasti kiinnosta norsunluutornimeininki.

Summa summarum: Olen oppinut itse ihan äärettömän paljon TEKistä, päätöksenteosta, itsestäni, muista ihmisistä, ja olen edelleen sitoutunut jatkamaan työtäni paremman TEKin eteen.