Elinvoimaa yhteistyöllä

Kuntavaalit ovat ovella, ja vaalien alla moni ehdokas pohtii sopivan iskulauseen sisältöä: miten saisin kuvattua muutamalla sanalla sen kaiken mitä haluan olla edistämässä. Minulle näiden kuntavaalien avainsanat ovat ehdottomasti elinvoima ja yhteistyö.

Elinvoima kattaa kaupungin ja sen asukkaiden toiminnoista leijonasosan: kaupungin palvelut yrityksille, terveys- ja sosiaalipalvelut asukkaille, päiväkodit ja koulut, harrastusmahdollisuudet, sujuvan arjen muut elementit.

Elinvoimainen kaupunki on myös taloudellisesti kestävä

Espoon kasvu on ollut viime vuosina hurjaa, on tarvittu investointeja jotta palvelut olisivat tarjolla myös uusille asukkaille, kaupunki on velkaantunut. Meidän täytyy onnistua houkuttelemaan lisää yrityksiä ja yrittäjiä Espooseen, tarvitsemme työpaikkoja ja työtuloja, joista maksaa veroja yhteiseen kassaan. Tarvitsemme myös kaupunkiorganisaatioon tehokkuutta ja fiksuutta. Palveluja kehittämällä ja tekemistä terävöittämällä voidaan säästää.

Itse työskentelen kaupungilla kestävän kehityksen tiimissä viisivuotisen EU-hankkeen vetovastuussa Espoon kaupungin osatoteutuksen osalta. Espoossa kehittämistyötä tekevät hankkeen kumppanit: yritykset, tutkimuslaitos ja järjestö, ja tietenkin kaupunki on mukana. Myös asukkaiden osallistaminen ja yhteiskehittäminen tärkeä osa hanketta. Koko hankkeessa on mukana yli 30 kumppania ympäri Eurooppaa. Tässä omassa työssäni näen miltei joka päivä, mitä yhteistyö parhaimmillaan on. Ei kukaan yksin vaan me kaikki yhdessä voimme tehdä muutosta ja luoda uutta parempaa kaupunkia – yhteistyöllä.

Jos vaalimainokseni tai postaukseni täällä omilla sivuilla tai FB:ssä, Instassa tai Twitterissä herättävät kysymyksiä niin otathan yhteyttä. Sparrailu, dialogi, toisenlaisten näkökulmien ymmärtäminen ovat kaikkia mieluisia tapoja minulle kehittää ajatteluani ja toisaalta myös avata omaa ajatteluani muille.

Kesäkuumin Helatorstaiterveisin,

Elina

Leave a Reply

Your email address will not be published.