Koulujen sisäilmasta ja ilmapiiristä, ja vähän harrastamisestakin
Kuntavaaleissa yksi teemoistani on koulutus. Olen koulutuksen puolestapuhuja ja puolustaja. Suomalainen koulutusjärjestelmä on huikea innovaatio. Sitä tulee vaalia ja kehittää. Ketään ei saa jättää jälkeen mutta myös lahjakkaat täytyy ottaa huomioon. Hyvät harrastusmahdollisuudet tukevat lasten ja nuorten tasapainoista kehittymistä. Pidän Kokoomuksen tavoitteesta, että kullekin lapselle taattaisiin yksi harrastus.
Sisäilma-asiat tulee saattaa kuntoon
Espoossa on tehty paljon viime vuosina, laadukkaampi prosessi koulujen kunnon tarkkailuun on muotoutunut. Joidenkin valtuutettujen suusta kuuluu jatkuva valitus, että rahaa tarvitaan. Minä en halua, että rahaa syydetään mihinkään, homekouluihinkaan, ilman suunnitelmallisuutta. Ensin tutkitaan voiko korjata fiksusti ja jos ei voi niin maan tasalle ja uutta rakentamaan. Rahat kyllä löydetään rahastoja purkamalla tai vaikkapa lainarahalla. Verojen nostoon en lähde. Väistötiloja tarvitaan jatkuvasti, niitä voisi rakentaa jo nyt, jotta väistötilaa olisi kun tarve tulee.
Kiusaamiseen työkalut ja toimintatavat kuntoon
Olen ymmärtänyt, että kiusaamista esiintyy eri kouluissa erilaista ja eri määrin. Pistää miettimään, miksi. Tiedän alakoululaisten äitinä ja myös koulun johtokunnan jäsenenä että puuttuminen, mahdollisimman varhainen puuttuminen on todella tärkeää. Rehtoreilla on valta kouluissaan mutta varhaisen puuttumisen lisäksi tarvitaan myös pitkää seurantaa ja osapuolten kuulemista uudelleen ja uudelleen. Ei kiusaajalle eikä kiusatulle tule antaa sellaista viestiä että jutellaan vähän ja se on siinä. Oppilashuollolla on iso rooli.
Harrastamisesta
Espoo, Suomen 2. suurin kaupunki mutta liikuntarakentamisen takapajula. Espoo itse ei ole aikoihin rakentanut uusia liikunta- ja urheilutiloja (jos ei Keski-Espoon uimahallia lasketa). Urheiluseurat tukiryhmineen ovat urheilurakentamista tehneet, Espoon apu lähinnä lainojen takuita. Miten näin on päässyt käymään. Olen itse Espoon urheiluseurojen edunvalvontaryhmän jäsen ja seuraan tilannetta seurojen arjesta käsin. Nyt suuri huoli on Tuulimäen väestönsuojan ja sen urheilu- ja liikuntatilojen remontti, jonka vuoksi lukuisat harrastajat ja urheilijat joutuvat väistötiloihin.
Olen itse opiskellut musiikkia niin Esbo Bygdens musikskolassa (nyk. Musikinstitutet Kungsvägen), Espoon musiikkiopistossa sekä musiikkiopisto Juvenaliassa. Laadukasta opetusta, hyvät tilat, hienoa yhteismusisointia jne. Tällä hetkellä meillä koko perhe on Juvenalian opiskelijana, lapset puhaltimissa ja minä laulussa.
On todella hienoa, että Espoossa musiikin puolella on päästy laadukkuuteen, mutta milloin samaan päästään liikunnan ja urheilun puolella?
(Kuvassa joutsenpari jälkikasvun kera, meidän mökillä viime kesänä aamuhämärissä.)