Hyvä vaikuttaja, arvoisa äänioikeutettu

Eduskuntavaalit on tulossa. Sinun vaikuttaja pitää tavata ihmisiä, kuunnella avoimin mielin. Ihastelen tapaa, millä päättäjä avautuu kuuntelemaan vaalien alla. Ollaan ihan aidosti auki uusille ajatuksille, myös oman kuplan ulkopuolisille. Keskustellaan sivistyneesti, vastapuolta arvostaen.

Minulle päättäjänä (vaikken nyt tällä kertaa ole ehdolla eduskuntaan tai europarlamenttiin) päänvaivaa aiheuttaa, miten tuon avoimuuden ja keskustelukyvyn voisi ulottaa myös muulle ajalle, että oltaisiin ihan aina auki uusille ajatuksille ja mielipiteille, kuunneltaisiin eikä lynkattaisi vastapuolta. Arvostava vuorovaikutus, sitä me tarvitsemme lisää. Se ei tarkoita mielistelyä, vaikenemista, joojoo-meininkiä. Vaan kuuntelua, keskustelua, dialogia, jossa arvostetaan vastapuolta ihan ihmisenä.

Olin perjantai-iltana laivalla oman ay-liikkeeni eli Tekniikan Akateemisten työmarkkinaristeilyllä. Puhuttiin paljon tärkeistä asioista. Niin, poliitikkojen peruslause on ”Tämä on tärkeä asia.” Siinä ei luvata mitään kummempaa mutta myötäeletään vastapuolen kanssa. Käsittelimme työn tulevaisuutta, luottamuksen tärkeyttä. Luottamus on kaiken perusta, yhteisten asioiden eteenpäin viemiseen tarvitaan yhteistyötä, luottamuksen ilmapiirin luomista. Sellaisia päättäjiä minä toivon eduskuntaan. Sellaisia, jotka puoluerajojen ylikin kykenevät arvostavaan vuorovaikutukseen ja yhteisten asioiden rohkeaan eteenpäin viemiseen.

Elina