Ehdokkaana Kuntavaaleissa 2017 Espoossa

Halu vaikuttaa espoolaisten arkeen, hyvinvointiin, elämiseen ja olemiseen on vahva. Espoo, Suomen toiseksi suurin kaupunki asukkaineen ansaitsee enemmän: tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Espoota ei huomioida Helsingin kyljessä mediassa tai edes tienviitoissa. Ei ole Espoo x km -tienviittoja varmaan yhtään Suomessa, no kaikkihan tietää missä Espoo sijaitsee…

Espoossa on moni asia todella hyvin. On osaavaa, koulutettua työvoimaa, kansainvälisiä osaajia ja yrityksiä, monessa asiassa ollaan edelläkävijöitä. Espoossa sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin teknologia- ja innovaatiokeskittymä.

Mutta on asioita, joissa on parantamisen varaa, ja lisäksi on niitä asioita, joita tulee aktiivisesti kehittää eteenpäin. Ei pidä tuudittautua siihen, että kaikki olisi nyt jotenkin hyvin vaan jatkuvasti pyrkiä parempaan, parempaan Espooseen erityisesti sen asukkaille.

Tässä kolme tärkeintä teemaa juuri nyt:

Turvallisuus ja liikenne – Espoo on turvallinen asua, elää, yrittää ja myös liikkua.

Elinvoimaisuus – Espoo Innovation Garden, tuo Pohjois-Euroopan suurin teknologia- ja innovaatiokeskittymä on huikea taidonnäyte mitä kotimaisten ja kansainvälisten toimijoiden yhteistyöstä voi syntyä. Minun Espooni on niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin osaajien ja yritysten paikka, missä on mahdollista kukoistaa ja menestyä.

Lapset ja nuoret: Koulutus on investointi tulevaisuuteen, koulut kuntoon ja sassiin! Harrastukset taas kehittävät itsetuntoa ja lisäävät hyvinvointia, riittävät tilat ja resurssit taattava nuorten harrastuksiin niin liikunnassa ja urheilussa kuin taiteissa.

Mikä Espoossa mättää, tai loistaa? Pistä viestiä niin jutellaan lisää.

Päivittelen sivuja tässä vaalien lähestyessä. Pysykäähän kuulolla!

 

 

2 comments

  • Rakentaminen ja kaavoitus Espoossa

    Hei,

    Ajattelemme 81% vaalikoneen mukaan samalla lailla :), mutta haluaisin kuulla mielipiteesi seuraavaan näin kuntavaalien alla.

    Espoossa, kuten muuallakin pääkaupunkiseudulla, on järkyttävä määrä tyhjillään tai puolityhjillään olevaa toimitilaa. Otetaan esimerkiksi Espoossa Sinikallio, jossa Sinikalliontiellä, joka on noin 200m pitkä, on pitkälti yli 200 kpl vuokralle tarjottavia toimitiloja, vuokrataso on pohjissa ja mahdollisuus kehittää aluetta olematon. Uuden vuokralaisen saaminen on lähes mahdotonta. Espoo laittaa kaikki paukut Länsiväylän varteen. Vuokrauskysyntä alueella on ollut jo lähes 10 vuotta olematon jatkuvan uusrakentamisen takia.

    Samaan aikaan määräykset, melu- ja hiukkastaso, ovat kiristyneet ja joko kokonaan estävät tai kohtuuttomasti vaikeuttavat käyttötarkoitusmuutokset tai uudelleen kaavoittamisen niin, että vanhat toimitalot voitaisiin purkaa ja tilalle rakentaa asuntoja, tai vaihtoehtoisesti konvertoida vanhat rakennukset asunnoiksi. Samaan aikaan uutta asuntokantaa, joihin samat hiukkas- ja melu rajoitukset eivät ilmeisesti päde, rakennetaan aivan tien varteen.

    Kolmantena elementtinä tähän, sokerina pohjalla, on kiinteistöverotus, jota juuri nostettiin 16%. Verotusarvo perustuu kiinteistön jälleenrakennushintaan. Koska yllä kuvatut
    tekijät estävät alueen kehittämisen, vero on sidottu arvoon, joka ei ole lähelläkään realistista alueella, mihin kukaan ei rakentaisi toimitaloa nykyisen kehityksen polarisoitumisen takia, ja näin syö pienimmätkin tulovirrat vanhoista toimitaloista.

    Mikä on ratkaisu, jolla alueet, kuten Sinimäki, avataan kehitykselle joustavalla ja rakentavalla tavalla? Nykyinen malli pitää alueen ja sen kiinteistöt panttivankina Espoon kyvyttömyydelle kehittää kaavoitusta ja rakentamista nopeasti. Uutta rakennetaan, puistoja ja metsiä uhrataan, ja samalla muuhun kuin asumiseen kaavoitettuja alueita ränsistyy ja autioituu aiheuttaen huomattavia taloudellisia tappioita sekä eriarvoisuutta yritysten kesken koska näitä ei voida “päivittää”.

    Haluaisin kuulla, miten sinä näet asian?

    Ystävällisin terveisin,

    Timo Tammisto
    timo.tammisto@miston.fi
    040-8383473

  • Tervehdys,
    Ja kiitos Timo viestistä.
    Ensin asuinrakentamisesta suurten väylien varrella: Olen Espoon kaupungin virkamieheltä asukasinfossa kuullut että uusimmat asuintalot joita esimerkiksi Länsiväylän laitaan rakennetaan ovat eristetty tien puolelta niin hyvin etä meluarvot asuntojen sisällä eivät ylity.
    Toimistorakentaminen on jotenkin ihan karannut käsistä. Leppävaaraankin kaavoitetaan lisää, tiivistetään, vaikka Säterissä on tyhjillään olevaa toimistotilaa. Omassa työssäni olen jonkin verran lukenut aiheesta uusi työ ja uuden työn muodot, ja niihin tietoihin vedoten en kertakaikkiaan ymmärrä tätä toimistorakentamisbuumia. Nyt jo erilaiset monimuotoiset työtilat valtaavat alaa, ei ole omia työpisteitä tai -huoneita, saa tehdä x päivää viikossa etänä jne.. Toki täytyy olla valmiina nousukauteen ja uusiin yrityksiin ja tarjota heille laadukkaita tiloja, mutta erityisesti noiden vanhempien toimistotalojen kohdalla voisi todeta ajanhampaan purreen ja asuntojahan tänne Espooseen tarvitaan lisää. En tiennyt, että Sinikalliontien tilanne on noin huono. Ja kyllä käyttötarkoitusta tulee voida muuttaa, kaavaa muuttaa ja alueen kehittäminen tehdä mahdolliseksi.