Hajatelmia valtuuston kokouksen keskustelusta ruokatarjoilusta 25.2.2019

Istun Espoon valtuuston kokouksessa. Olemme jo yli tunnin verran käsitellyt valtuustoaloitetta, jossa haluttiin kaikki valtuustotatarjoilu muuttaa kala- ja kasvispainotteiseksi. En voi kannattaa tällaista ylempää ohjailua.

Minun mielestäni on jokaisen ihan oma asia, mitä ruokaa syö.

Minä uskon valinnanvapauteen. Minä uskon, että jokainen yksilö itse osaa tehdä päätöksensä kestävien elämäntapojen suhteen. Tehdä omat valintansa, koska valintojahan kestävät elämäntavat ovat: ei kaikkien tarvitse pyöräillä, syödä kasvisruokaa, ostaa vaatteita kirpparilta.

Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa elää kestävästi.

Tärkeintä on, että jokainen meistä kiinnitää huomiota elämäntapoihinsa, ja pyrkii elämään kestävämmin, tekemään kestävämpiä valintoja. Mutta jokainen kiinnittäköön alkuun ihan omaan kulutukseensa huomiota.

Valtuutettu Laakso toi puheenvuorossaan hienosti esiin, että tämän asian käsittely on jo nyt kuluttanut rahaa enemmän kuin vuoden liharuokatarjoilut valtuustolle. Itse olen samoilla linjoilla. Kun valtuutetuilla on kerran mahdollisuus itse ilmoittaa, millaista ruokaa haluaa syödä valtuuston kokousten yhteydessä, niin en ymmärrä miksi tätä keskustelua jatketaan.

Meillä kotona syödään punaista lihaa, mutta se on riistaa. Metsästän itse. Meillä tiedetään mistä liha tulee, ja kuinka se lautaselle tiensä löytää.

Iloisin terveisin,

Elina

Kuva viime viikolta, kun käytiin Leppävaaran Kokoomuksen porukalla Eduskunnassa kansanedustaja Mia Laihon vieraana